عنوان کتاب:

کتاب مجموعه سوالات ارشد وزارت بهداشت و استخدامی مامایی (سال های ۱۴۰۱ – ۱۳۸۸)

پاسخنامه: تشریحی

تعداد صفحات: 544

خرید این کتاب:

کتاب ارشد مجموعه سوالات مامایی

مشاهده سایر کتب:

کتاب های استخدامی مامایی

کتاب های استخدامی وزارت بهداشت

 

آشنایی با مامایی: 

در زمان‌های قدیم که هنوز علم پزشکی پیشرفت چندانی نداشت، معمولأ بانوانی بودند که در هنگام وضع حمل زنان باردار به آن‌ها کمک کرده و فرزندشان را به دنیا می‌آوردند. اما امروزه رشته مامایی کاملأ متفاوت از این قضیه است! چرا که امروزه ماما به کسی اطلاق می‌شود که مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد مامایی را دریافت کرده و موفق به اخذ پروانه رسمی مامایی از مراجع ذی ربط شده است.
مامایی یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی است که نقشهای بسیار گسترده‌ای اعم از نقش مشاوره‌ای، آموزشی، مراقبتی، حمایتی،‌ درمانگری و تحقیقاتی است. البته تمامی این نقشها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می‌کند یعنی ماما به مشاوره قبل،‌ بعد و هنگام ازدواج، آموزش نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن می‌پردازد.

برخلاف رشته‌های زیرمجموعه علوم پزشکی مانند پزشکی، دندان‌پزشکی و .. که در مقطع دکتری عمومی ارائه می‌شوند، رشته مامایی در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری در داخل کشور ارائه می‌شود. اما در جواب دوستان عزیزی که سوال داشتند برای مامایی چند سال باید درس خواند؟ باید بگوییم، برای دوره کارشناسی 4 سال، برای دوره کارشناسی ارشد دو سال و در مقطع دکتری تخصصی نیز باید 4 سال دیگر درس خوانده شود.

رشته‌های علوم پزشکی بویژه سه رشته پزشکی، پرستاری و مامایی نیاز به علاقه و احساس مسولیت بسیار دارد. برای مثال یک ماما بدون عشق و علاقه لازم نمی‌تواند فریادهای ناشی از درد یک زائو را تحمل کند و پاسخگوی نیازهای او باشد.